BESÖKARE

VÄLKOMMEN

”Vi har allt att vinna på att vara goda mot våra medmänniskor och vår omvärld och mycket att förlora på att inte vara det. Den som är snäll är inne på en väg mot framgång.”

Vi vill citera Stefan Einhorn som i boken ”Konsten att vara snäll” fångar det som vi vill ska genomsyra hela vår verksamhet.

Bengt Schölander, Rektor

VARFÖR VÄLJA DIBBER

KUBIKSKOLAN?

Sagt av Dibber Kubikskolans elever:

"Jag har förtroende för min lärare"

"Jag får arbetsro under lektionerna"

"Jag tycker läraren ger mig bra utmaningar på min nivå"

"Jag lär mig mycket och förstår varför jag får de betyg

och omdömen jag får"

Dibber som koncern har som vision att få alla barn och

elever att känna sig värdefulla, föräldrarna upplever

trygghet och medarbetarna ges goda möjligheter för att

kunna göra ett bra arbete. Fundamentet i Dibber är att alla

människor är värdefulla; inte för vad de säger och gör,

utan för den person den är.

TRYGGT OCH LUGNT

Kubikskolan präglas av en trygg och lugn atmosfär. Personaltätheten är hög och det finns alltid en vuxen tillhands. Klassrummen är stora, fräscha och välförsedda med såväl traditionell som modern utrustning. Vår fina skolgård är omgiven av grönska och fina parkområden.

VETGIRIG, NYFIKEN OCH AMBITIÖS

Kubikskolan passar dig som är vetgirig, nyfiken, ambitiös och som gillar att lära dig nya saker. Vi har engagerad personal med bred kompetens som stöttar dig i såväl studier och som i det sociala.

FRAMTID

Samhället behöver naturvetare. På Kubikskolan fokuserar vi på matematik och naturvetenskap samtidigt som du utvecklar förmågan  att tänka kreativt. Du stöttas, coachas, uppmuntras och vägleds av engagerade och kompetenta pedagoger genom hela din skolgång.

VÅR HISTORIK

Dibber Kubikskolan startade år 2000 med en klass och med matematisk och naturvetenskaplig inriktning. Sedan blev det sex klasser från årskurs 7-9. Skolan hade bra kunskapsresultat och många elever ville börja på skolan. Detta ledde till att skolan tog över Fredriksdalsskolan och har idag klasser från förskoleklass till årskurs 9. Under 2018 såldes skolan till en skolkoncern med namnet Dibber. Det skapar nya möjligheter till skolutveckling och samverkan mellan skolor i hela Sverige.

© Copyright. All Rights Reserved.

Kubikskolan

Dataskyddsombud:

För frågor gällande datasäkerhet och kontaktinformation till Dataskyddsombud kontakta Eva-Lotta Kastenholm via www.dibber.se.

Webbansvarig:

Hans Bäckström